11. heinäkuuta 2019

Muistoja lautasella: Fine diningia navetassa

Kiersimme kesällä 2018 Saariston rengastietä. Yksi viipyilevän matkan majapaikoista oli Korppoossa sijaitseva, vanhaan navettaan rakennettu Hotel Nestor. Viehättävän hotellin helmi on Ravintola Back Pocket, joka sijaitsee rakennuksen vanhimmassa osassa, 200 vuotta vanhassa kivijalassa. Hotellia ja ravintolaa pyörittää tilalla lapsuutensa kesiä viettänyt William Hellgren.

Illan tullen hipsimme huoneestamme ravintolaan, jossa tarjolla oli viiden ruokalajin maistelumenu. Lautasilla oli tarkkaan harkittuja puhtaita makuja, lähiruokaa, parsaa, raparperia, kaunista asettelua ja kukkasia. Viileät kiviseinät ja -lattia ympärillä, jalassa villasukat. Söimme pitkään ja hartaasti.

Illallisen jälkeen saunoimme ja pihalla löylyjen jälkeen istuessa puoliso tuumasi, että kylmä virvoke olisi nyt paikallaan, mutta mistä sellainen nyt tähän hätään löytyisi. Varovasti koputellen keittiöstä löytyi henkilökunnan edustaja, joka tarjoili meille vielä lasilliset shampanjaa ennen kuin kapusimme vatsat pullollaan tilan uskollisen Klinga-hevosen mukaan nimettyyn huoneeseemme.

Hyvä mieli tuli aamulla vielä siitä, että edellisen illan raaka-aineiden ylijäämä, parsaa ja parmesaania, löytyi aamiaismunakkaastani.

*****

Ravintola Back Pocket Instagramissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostan omalla nimellä kommentointia!