10. heinäkuuta 2019

Flät no 14: Rakkaudesta aamiaiseen

Ennen kuin silloinen poikaystäväni oli tuleva puoliso, hän tarjoili minulle aamiaista keskellä yötä. Se oli tajunnanräjäyttävää anarkiaa! Aamiaista nyt keskellä yötä! Kenties siksi hän on nyt puoliso ja kenties siksi aamiainen on meille yhteinen ilo ja tärkeä hetki.

Aamiaista saa epäortodokseihin aikoihin nykyään muualtakin. Kun Karhupuiston Bergga sulki ovensa, surin, mutta en pitkään. Samassa tilassa sijaitsee nyt viehättävä Flät no 14, joka tarjoilee aamiaista pitkälle iltapäivään.

Saavuimme Flätin aamiaiselle hitaan aamun jälkeen sateisena heinäkuun sunnuntaina. Ja voi pojat, olipa se ihana! Pieniä annoksia sai tilata kolmen, viiden ja seitsemän satseissa. Meillä oli kummallakin nälkä viiteen purtavaan, jotka huuhdoimme alas kahvin, vihreän teen ja omenamehun voimalla.

Pöytä täyttyi kipposista ja pienistä lautasista, jotka kaikki tulivat lähes nuoltua tyhjiksi. Kaikki annokset olivat paitsi söpöjä, myös vaivattoman oloisia, mutta pienillä jipoilla. Kovakuorinen leipä oli maukasta ja sisältä muhevaa. Tosin, koska tulimme aivan aamiaistarjoilun lopulla, tarjoilija pahoitteli niukahkoa annosta. Vatsat täyttyivät kyllä tälläkin määrällä.

Omat suosikkini olivat pähkinärouheella höystetty avokado, mustaherukkahillon kanssa tarjoillut juustot sekä "something sweet", joka palasteli raparperipiirakan suloiseksi jälkiruoaksi. Happamuuden ja makeuden sekoitus oli lähes itkettävän täydellistä.

Vähiten minua innosti öljyllä pirskoteltu omena, "something fresh", mutta annokseni katosi nopeasti puolison suuhun. Hänen satsistaan suosikiksi tuntui nousevan myös kirpeän raikas skagen.

Pidin kovasti kahvilan tunnelmasta. Berggan kierrätyshenkinen sisustus on vaihtunut astetta tyylikkäämmäksi, rentouden siitä kärsimättä. Vessan peilin tilalla lukenut "Perfection is boring" kosketti, vaikka aamiaiskokemus kyllä täydellistä hipoikin.

*****

En ole kummoinenkaan kuvaaja (todistusaineistoa suttuinen otsikkokuva jostakin epämääräisistä rehuista) ja keskityn ravintolassa yleensä lautasen tyhjentämiseen ennen kuin ehdin edes ajatella kuvaamista, joten tämä on nyt se ruokablogi, jossa on vain sanoja. Kuvia annoksista löydät helposti kahvilan Instagramista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostan omalla nimellä kommentointia!