24. heinäkuuta 2019

Kahvila Siili: Sunnuntaibrunssi viileässä keitaassa

Länsi-Käpylän omakotitaloalueella sijaitseva Kahvila Siili on auki vain kesäisin. 1920-luvun paritalon kivijalassa toimi vielä 80-luvulla elintarvikeliike. Monet vanhojen talojen liikehuoneistoista on sittemmin muutettu asunnoiksi.

Lukuisien eri teknologiayritysten (kuten Jaikun ja Flickrin) parissa uraa Kaliforniassa tehneet Jyri Engerström ja Caterina Fake perustivat kahvilan vuonna 2015. Sisätilan suunnittelussa ovat olleet mukana myös muotoilijapariskunta Aamu Song ja Johan Olin, joiden taide-esineitä on myös myynnissä.

Vaikka sisälläkin on muutamia asiakaspaikkoja, Siilin terassi on kuitenkin se keidas, jonka perässä sinne itse - helteestä kärsivänä - menen. Puiden varjostamalla pihalla on ihanan viileää istuskella ja hyvällä lykyllä naapuripöydän alla nuuskuttaa joku kiva koirakin.

Pöytiin tarjoiltu sunnuntaibrunssi on yksinkertainen ja herkullinen ja sisältää avokadoleipää, kananmunaa sekä granolaa. Satsi on ollut aika lailla samanlainen aiempinakin kesinä, mutta muuttuu onneksi aina sen verran, ettei siihen ehdi kyllästyä. Pienet pöydät vaativat hieman tetriksen peluuta, jotta kaikki kipposet ja kupposet mahtuvat.

Brunssin osaset täydensivät tälläkin kertaa toisiaan hienosti. Sous vide -kypsennetty, lähes juokseva kananmuna oli höystetty krutongeilla ja pikkelöidyllä fenkolilla. Rakastan munia erilaisissa muodoissa ja tämä kilpailee kyllä suosikkiannokseni tittelistä Tukholman Hotel Rivalin aamiaisella tarjotun egg florentinen kanssa.

Siilin avokadoleivän syöminen on taitolaji. Hapanleivän päälle oli kasattu ylenpalttinen keko valkopaputahnaa, omenaa, avokadoa, pestoa, siemeniä ja herneenversoja. Kippasin jälleen koko komeuden, mutta poikkeuksellisesti tällä kertaa en syliini vaan suoraan lautaselle.

Tämä jotenkin kuuluu asiaan. Siilin terassin kiikkerät pöydät ja tuolit ovat epätasaisella kivetyksellä, enkä ole tainnut selvitä sieltä koskaan läikyttämättä jotakin pöydälle tai omaan tai seuralaisen syliin. Perinteitä ne ovat kömpelötkin perinteet.

Rouskuva granola jugurtin kanssa oli kuorrutettu mansikoilla, mustikoilla ja vadelmilla. Makeutta reilunkokoiseen annokseen antoi banaani (joka on inhokkihedelmäni, mutta sopi tässä kokonaisuuteen todella hyvin), happamuutta toi kevyellä kädellä sokeroitu omenasose.

Viidettä kesää avoinna oleva kahvila oli ainakin helteisenä sunnuntai-iltapäivänä lähes täynnä ja toivoa sopii, että asiakkaita riittää jatkossakin, Käpylässä kun ei ole ihan hirveästi tämän tyyppistä tarjontaa. Itä-Käpylän puolelta löytyvät kuitenkin mm. Cafe Sose ja Cafe Saurahuone, Koskelasta Cafe Amore.

*****

Kahvila Siili Instagramissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostan omalla nimellä kommentointia!