21. syyskuuta 2019

Saurahuone: Kotoisaa kahvilatunnelmaa ratikan päättärillä

Käpylän ytimessä, ykkösen ratikan päätepysäkin kupeessa sijaitsee pikkuruinen Saurahuone. Reilun vuoden verran toiminut viinibaarin ja kahvilan yhdistelmä tarjoilee niin aamiaista, lounasta kuin brunssiakin. Viinibaariksi se tosin sulkeutuu omien kulkujeni suhteen melko varhain, joten sellaisena en sitä ole testannut.

Mutta kahvilla ja syömässä olen siellä käynyt useamman kerran, ja kerrosvadilla pöytään tarjoiltu viikonloppubrunssi on suosikkejani. Tarjolle tuodaan monenlaista leipää, voisarvia, vihanneksia, leikkeleitä, juustoja, hedelmiä sekä erilaisia makeita asioita, viimeisimmällä kerralla suklaamoussea ja tuulihattuja. Syötävää riittää, kahden hengen seurueessa vatsat täyttyvät ja suu tykkää.

Ainekset ovat tuoreita, leipäkin eilen leivottua. Halutessaan brunssin saa hyvinkin yksilöllisesti ruokavalion mukaan muokattuna, myös vegaanisena.

Ruokalista elää erilaisten teemojen mukaan ja välillä tarjolla on ollut esimerkiksi vohveleita runsailla täytteillä. Juustotarjotin pullistelee herkkuja ja smoothiet ovat erinomaisia.

Nälkäkiukkuisena paikalle ei kuitenkaan kannata tulla, sillä tarjoilu on ruuhkatilanteesta riippumatta verkkaista. Mutta kiireettömään lauantaibrunssiin Saurahuone on mitä mainioin valinta.

Kierrätyskalusteilla sisustetun kahvilan tunnelma on rennonletkeä, vinyylisoittimeen voi sujauttaa haluamaansa musiikkia ja valikoimissa on luomuviinejä ja pienpanimo-oluita. Samoissa tiloissa toimii myös pitopalvelu, musiikkiagentuuri ja graafinen suunnittelutoimisto.

Jollain tavalla paikka tuntuu somalta sekoitukselta kahdesta - jo edesmenneestä - lempikuppilastani Tampereelta: Piiasta ja rengistä sekä Kahvila Valosta. Siksi oloni onkin siellä aina varsin kotoisa.

*****

Saurahuone Instagramissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostan omalla nimellä kommentointia!