22. syyskuuta 2019

Cafe Yrjö: Herkuttelua uima-altaan reunalla

Kun ajattelen uimahallin kahvilaa, tulee ensimmäisenä mieleeni kloorin haju, jälkihiki, sellofaaniin kääritty nahkea juustosämpylä ja hikoileva berliininmunkki. Tai tuli, ennen kuin löysin uimahallin, jossa niin miljöö kuin eväätkin ovat ihan omalla tasollaan.

Yrjönkadun uimahalli tarjoaa ihanan hemmottelupaikan keskellä Helsinkiä. Löydän itseni säännöllisin väliajoin jonakin sunnuntaina ystäväni kanssa lausumassa ääneen maagiset sanat "Yläkertaan, lisätunnilla."

Kolmessa tunnissa ehtiikin sitten juuri ja juuri nauttimaan sekä erilaisista saunoista, uimisesta art deco -uimahallin altaassa että Cafe Yrjön tarjoiluista. Yläkerran uintihintaan sisältyy lepohytti, pyyhe ja kylpytakki.

Yrjönkadulla on perinteisesti uitu alasti erikseen naisten ja miesten vuoroilla, mutta nykyään uimapuvutkin ovat sallittuja. Valvojissa on molempia sukupuolia, joten ymmärrän toki, jos alastomuus ei jostakusta tunnu mukavalta.

Itse koen alasti uimisen kuitenkin niin vapauttavana, että vähät välitän, jos minun räpiköimistäni valvoo vastakkaisen sukupuolen edustaja. Uskon myös, että häntä kiinnostaa enemmän hengissä pysymiseni kuin mikään muu.

Saunomisen ja uimisen jälkeen on ihanaa istahtaa alas ja kohta onkin Cafe Yrjön lupsakka tarjoilija paikalla. Kylpytakkiin kääriytyneenä voi ravita itseään vaikkapa kermaisella lohikeitolla tai vorschmackilla. Ruoan kylkeen voi valita lasillisen kuohuvaa tai mieleisensä runsaasta teevalikoimasta. Kevättalvella tarjolla on blinejä.

Vaikka monet klassikot pysyvät listalla vuodesta toiseen, tulee syksyisin myös uusia makuja kokeiltavaksi. Viimeisimmällä käynnillä maistetut jälkiruoat, sitruunakakku lakritsikastikkeella ja kantarellipaahtovanukas olivat sanalla sanoen, noh... erikoisia.

Kalalautanen Pielisjärven savumuikulla, tervasilakalla ja sillitartarilla ei kuitenkaan koskaan petä. Ja syönnin päälle voi vielä oikaista lepohytin lavitsalle herkkuja sulattelemaan.

*****

Cafe Yrjö Instagramissa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostan omalla nimellä kommentointia!